ဤဘေလာ့စာမ်က္ႏွာသို႔ေရာက္လာသူမိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးကိုယ္ေရာ၊စိတ္ပါရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစခင္ဗ်

Wednesday, 30 August 2017

ကန္စြန္းဥ ရဲ႕ေကာင္က်ိဳး

ကန္စြန္းဥရဲ႕ က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳးေလးေတြ
🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰

အရသာခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႔ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ဟာ ျမန္မာေတြအတြက္ေတာ့ မုန္႔တစ္ခုလိုပါပဲ။ ကန္စြန္းဥကို ေၾကာ္စားရင္လည္း စားလို႔ေကာင္းတယ္။ လူကိုလည္း အာဟာရျဖစ္ေစလို႔ မနက္စာမွာထည့္စားေပးသင့္ပါတယ္။

 
ကန္စြန္းဥမွာ ဗီတာမင္ A ပါဝင္လို႔ အျမင္အာ႐ံုကိုေကာင္းေစတယ္။ ကန္စြန္းဥ ၃.၅ ေအာင္စမွာ ဗီတာမင္ A ပါဝင္မႈက ၁၀၀ မွ ၁၆၀၀ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္ ႐ွိတာမို႔လို႔ တစ္ေန႔တာဗီတာမင္ A လိုအပ္တဲ့ပမာဏရဲ႕ ၉၀% ကို ျဖည့္ေပးလိုက္သလိုပါပဲ။ ဗီတာမင္ C လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ေကာင္းေစတယ္။ အနာက်က္ျမန္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းက အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ေျပေစပါတယ္။

 
သူ႔ရဲ႕အရသာက ခ်ိဳေပမဲ့ ဆီးခ်ိဳျဖစ္ေစတဲ့အရာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။  Medical News Today ရဲ႕ ေဖာ္ျပခ်က္အရ ကန္စြန္းဥဟာ glycemic ညႊန္းကိန္းပါဝင္မႈ နည္းတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ သဘာဝသၾကားဓာတ္သာ ပါဝင္တာမို႔ ဝိတ္တက္မွာ၊ ဆီးခ်ိဳျဖစ္မွာလည္း မပူရပါဘူး။ ဒါ့အျပင္ အမွ်င္ဓာတ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို ေကာင္းက်ိဳးပဲျဖစ္ေစမယ့္ ကန္စြန္းဥဟာ မၾကာခဏ စားသံုးေပးသင့္တဲ့အရာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေစ်းလည္းမႀကီးဘူးေလ။

Source : Wellnessbin

===========

Duwun

No comments:

Post a Comment